Pad Thai z warzywami

Pad Thai z warzywami

Tak, znowu zrobiłam Pad Thai z warzywami. Zostało trochę warzyw i sos, który trzeba było wykorzystać. To danie przyjmie wszystkie resztki z lodówki i jest tak pyszne, ze mogę jeść je non stop

Pad Thai z warzywami



Pad Thai z warzywami

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego wstążki
  • 1/2 marchewki
  • 1 dymka +szczypiorek
  • 3 listki kapusty pak choi
  • 1 mała cukinia
  • Czosnek
  • Kawałek papryki czerwonej
  • różyczki brokuła -większy kawałek
  • Orzeszki ziemne bez soli- uprażyć na patelni
  • Kiełki: fasoli mung i groszku
  • Pasta do pad thai
  • Sos sojowy
  • Sos rybny
  • Szczypta cukru trzcinowego
  • 1/2 limonki

Przygotowanie


  • Makaron zalej wrzątkiem.
  • Marchewkę, paprykę, twarda cześć pak choi – pokrój na drobne słupki.
  • Cebule i czosnek drobno pokrój i wrzuć na patelnie, chwilkę podsmaż i następnie dodaj warzywa. Smaż około 5 min.
  • Dodaj 3-4 łyżki pasty Pad Thai, 1 łyżkę sojowego i 1/2 łyżki rybnego, cukier.
  • Dodaj makaron, kiełki, pocięte liście pak choi.
  • Wyłóż na talerz / do miseczki posyp orzeszkami, szczypiorkiem i kiełkami, skrop sokiem z limonki.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz