Placuszki jogurtowe

Placuszki jogurtowe

Moje ulubione placuszki na śniadanie. Nie wymagają użycia sprzętów, robi się je ekspresowo. Placuszki jogurtowe są puszyste, mięciutkie i smakują wspaniale. Są idealne dla osób z nietolerancją glutenu. Można je podawać z ulubionymi dodatkami.

Placuszki jogurtowe

Moje ulubione placuszki na śniadanie. Nie wymagają użycia sprzętów, robi się je ekspresowo. Placuszki jogurtowe są puszyste, mięciutkie i smakują wspaniale. Są idealne dla osób z nietolerancją glutenu. Można je podawać z ulubionymi dodatkami.



Placuszki jogurtowe

szczegóły:

Porcje

15-20 szt.

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 340 g. gęstego jogurtu greckiego
  • 2 żółtka lub całe jajka
  • 2/3-1 szkl. mąki ryzowej
  • Wanilia
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta sody
  • Dodatki:
  • miód, truskawki, konfitura

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj. Masa ma być gęsta. Smaż na suchej patelni.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *