Mrożona herbata cytrynowa

Domowa mrożona herbata z cytryną i syropem z kwiatów czarnego bzu. To idealne orzeźwienie na upalny dni. Dodatek owoców i ziół fantastycznie podkręca jej smak, poprawia kolor.

Mrożona herbata cytrynowa



Mrożona herbata cytrynowa

szczegóły:

Porcje

6-8 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

3 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2l wrzątku
  • 1 -2 woreczki ulubionej czarnej herbaty
  • sok z 1 cytryny
  • słodziło: cukier, miód lub inne ( opcjonalnie)
  • 3 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu ( domowy)
  • kostki lodu
  • listki mięty

Przygotowanie


  • Zaczynasz od zaparzenia mocnej herbaty. Odstawiasz do ostygnięcia.
  • Po ostudzeniu dodaj sok z cytryny, syrop. Dodaj *cukier do smaku, lód, miętę i gotowe.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz