Pieczone spaghetti
Pieczone spaghetti w pysznym pomidorowym sosie, z dodatkiem warzyw i kremowej fety. Świetne danie jednogarnkowe, które praktycznie samo się robi. Dodatki do makaronu można zmieniać w zależności od sezonu. Takie spaghetti świetnie się sprawdzi na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. Proste i ekspresowe danie, które każdemu będzie smakować.
szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
10
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Cukinię i cebulę pokrój drobno.
- Do naczynia przełóż makaron, dodaj pozostałe składniki, zalej wodą ( możesz wymieszać wodę z koncentratem) i wszystko wymieszaj.
- Ważne aby makaron był w całości zalany sosem.
- Przykryj papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 30-40 min. Po upieczeniu nie wyjmuj naczynie, zostaw przykryte w otwartym piekarniku przez 10 min.
- Przed podaniem posyp parmezanem.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!