pieczone spaghetti

Pieczone spaghetti

Pieczone spaghetti w pysznym pomidorowym sosie, z dodatkiem warzyw i kremowej fety. Świetne danie jednogarnkowe, które praktycznie samo się robi.

Pieczone spaghetti

Pieczone spaghetti w pysznym pomidorowym sosie, z dodatkiem warzyw i kremowej fety. Świetne danie jednogarnkowe, które praktycznie samo się robi. Dodatki do makaronu można zmieniać w zależności od sezonu. Takie spaghetti świetnie się sprawdzi na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. Proste i ekspresowe danie, które każdemu będzie smakować.



pieczone spaghetti

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

10

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 op. makaronu spaghetti
  • 1/2 puszki pomidorów krojonych
  • pełna łyżka suszonych pomidorów krojonych
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • garść szpinaku
  • 1/2 fety
  • 1/2 małej cukinii
  • 3 szkl. wody
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, bazylia suszona, zioła prowansalskie
  • parmezan tarty

Przygotowanie


  • Cukinię i cebulę pokrój drobno.
  • Do naczynia przełóż makaron, dodaj pozostałe składniki, zalej wodą ( możesz wymieszać wodę z koncentratem) i wszystko wymieszaj.
  • Ważne aby makaron był w całości zalany sosem.
  • Przykryj papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 30-40 min. Po upieczeniu nie wyjmuj naczynie, zostaw przykryte w otwartym piekarniku przez 10 min.
  • Przed podaniem posyp parmezanem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.