Burrata pasta

Burrata pasta

Burrata pasta. Makaron z przepysznym kremowym sosem, który powstaje z połącznia burraty i pieczonych, aromatycznych warzyw.

Burrata pasta

Burrata pasta. Makaron z przepysznym kremowym sosem , który powstaje z połącznia burraty i pieczonych, aromatycznych warzyw. Doskonałe danie o każdej porze roku, świetnie się sprawdzi na rodzinny obiad lub kolację. Jest proste i szybkie w wykonaniu. Możesz użyć dowolnych ulubionych warzyw, które masz w domu.



Burrata pasta

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

8 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 opakowanie burraty
  • Pomidorki koktajlowe
  • mały kawałek dyni
  • Kawałek cukinii
  • 1/2 małej cebuli
  • Olej ryżowy
  • Kilka ząbków czosnku
  • Sól, pieprz, harrisa
  • Natka pietruszki
  • Makaron świderki

Przygotowanie


  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  • Do naczynia dodaj pomidorki koktajlowe, pokrojoną cebulę, dynię, cukinię, czosnek. Posyp przyprawami i  polej olejem.
  • Wstaw do piekarnika na około 20min(190’C).
  • Po upieczeniu dodaj burratę, posyp natką i całość delikatnie wymieszaj , następnie dodaj makaron. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *