Pieczona feta

Pieczona feta

Pieczona feta to hit internetu. Długo czekałam aby ją zrobić i powiem Wam, że to był błąd :) Jest przepyszna, kremowa i bardzo aromatyczna. Wystarczy kilka składników aby zrobić to wspaniałe danie, które każdego zachwyca smakiem.

Pieczona feta



Pieczona feta

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

8 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 opakowanie fety
  • Pomidorki koktajlowe
  • Oliwa z oliwek
  • Kilka ząbków czosnku
  • Sol, pieprz, harrisa, papryka w proszku
  • Świeża bazylia 
  • Natka pietruszki 
  • Makaron- taki jak lubisz

Przygotowanie


  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  • Fetę połóż na środku naczynia, dookoła, pomidorki koktajlowe, czosnek, bazylia , pietruszka. Posyp przyprawami i hojnie polej oliwą.
  • Wstaw do piekarnika na około 20-30 min(190’C).
  • Po upieczeniu rozgnieć fetę i całość delikatnie wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *