Domowe trufle

Domowe trufle

omowe trufle/kulki to świetny sposób na zużycie suchego ciasta lub ciasta, które nie wyszło😉 Wystarczy dodać kilka składników, wymieszać i mamy pyszna przekąskę.

Domowe trufle



Domowe trufle

szczegóły:

Porcje

10 szt

Czas przygotowania

15 min + 3 godz. w lodówce

Czas gotowania
Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ciasto/babeczki – co macie😉
  • Uprażone orzeszki ziemne, migdały – delikatnie zmielone
  • 1/2 łyżeczki kakao
  • Masło orzechowe
  • Mleko roślinne- do regulacji gęstości
  • Olejek migdałowy
  • Dodatki:
  • Maliny w proszku- do posypania
  • Biala czekolada – rozpuść w kąpieli wodnej

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj łyżkę czekolady.
  • Masa ma być plastyczna.
  • Uformuj kulki, obtocz je w malinach i polej czekolada.
  • Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz