Mini tort
szczegóły:
Porcje
1 szt
Czas przygotowania
30 min
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
- 1/2 szkl maki owsianej
- 1/3 szkl maki ryżowej
- 1/3 szkl maki ziemniaczanej
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1/3 szkl oleju ryzowego
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka pdp bg
- 1/2 łyżeczki wanili
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka babki jajowatej
- 1 1/3 szkl. mleka ryżowego
- Masa:
- 1/2 masła w temp. pokojowej
- 250g mascarpone
- 1 łyżka cukru
- Proszek z malin suszonych
- Prażone migdały drobno posiekane
- Herbata+cytryna+wódka- do nasączenie ciasta
- Dekoracja : czekolada i truskawki
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszaj. Przelej do formy 16 cm i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 30min.
- Po ostudzeniu ciasto rozetnij, nasącz herbata.
- Masło ukręć z cukrem dodaj mascarpone i miksuj kilka min. Do połowy masy dodaj maliny do kolejnej orzechy i wanilię.
- Placki przełóż masami. Wstaw do lodówki na 2 godz. Udekoruj czekolada i dodatkami.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!