Pszenne bułeczki śniadanioweszczegóły:Porcje8sztCzas przygotowania1.20 godz.Czas gotowania20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Na 8 szt:500g maki pszennej ( tortowa)140ml cieplej wody140ml ciepłego mleka20g masła ( rozpuszczone)20g oleju ( ryżowy)1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru7g drożdżyPrzygotowanieWszystkie składniki dokładnie wymieszaj.Wyrabiaj kilka minut aż ciasto zrobi się sprężyste i nie będzie się kleić.Odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.Podziel ciasto na 8 równych części i uformuj bułeczki, posyp delikatnie mąka.Odstaw na 20 min do wyrośnięcia.Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180’c)na około 25min.# bułki# bułki pszenne Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Owsianka z owocami i biała czekolada Następny Wpis Pieczona feta