Pieczona feta z dynią

Pieczona feta z dynią

Pieczona feta z dynią. Kolejna odsłona pysznego dania, które jest hitem Internetu. Ekspresowe w wykonaniu, banalnie proste i zawsze zachwyca swym smakiem.

Pieczona feta z dynią

Pieczona feta z dynią. Kolejna odsłona pysznego dania, które jest hitem Internetu. Ekspresowe w wykonaniu, banalnie proste i zawsze zachwyca swym smakiem.



Pieczona feta z dynią

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

8 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 opakowanie fety u mnie owczo-kozia
  • Pomidorki koktajlowe
  • mały kawałek dyni
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1/2 małej cebuli
  • Oliwa z oliwek
  • Kilka ząbków czosnku
  • Sól, pieprz, harrisa, papryka w proszku
  • Świeża bazylia
  • Świeża kolendra
  • Makaron ryżowy

Przygotowanie


  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  • Fetę połóż na środku naczynia, dookoła rozłóż pokrojoną cebulę, łodyżki selera naciowego, dynię,  pomidorki koktajlowe, czosnek, bazylia , pietruszka. Posyp przyprawami i hojnie polej oliwą.
  • Wstaw do piekarnika na około 20-30 min(190’C).
  • Po upieczeniu rozgnieć fetę i całość delikatnie wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Pieczona feta z dynią
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz