Pasztet warzywny

Pasztet warzywny

Pasztet warzywny. Wykorzystałam warzywa z rosołu, końcówkę cebuli, kaszy jaglanej i ciecierzycy. Wyszła super pasta do chleba.

Pasztet warzywny



Pasztet warzywny

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Warzywa z rosołu: 2 marchewki, pietruszka, seler
  • Około 50g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/3 słoika ciecierzycy
  • 1 łyżka babki jajowatej
  • 1 łyżka musztardy
  • Przyprawy: majeranek, sol, pieprz, czosnek, cebula suszona, papryka, kurkuma

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki zblenduj na gładko. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw.
  • Foremki posmaruj tłuszczem i posyp mąka.
  • Przełóż masę, następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika ( 180’C)na 20 min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *