Pasztet warzywnyszczegóły:Porcje2 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Warzywa z rosołu: 2 marchewki, pietruszka, selerOkoło 50g ugotowanej kaszy jaglanej1/3 słoika ciecierzycy1 łyżka babki jajowatej1 łyżka musztardyPrzyprawy: majeranek, sol, pieprz, czosnek, cebula suszona, papryka, kurkumaPrzygotowanieWszystkie składniki zblenduj na gładko. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw.Foremki posmaruj tłuszczem i posyp mąka.Przełóż masę, następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika ( 180’C)na 20 min.# pasztet# pasztet warzywny# wegetariańskie Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Pieczone donaty Następny Wpis Czekoladowo-piernikowe ciacho owsiane