Czekoladowo-piernikowe ciacho owsiane

Czekoladowo-piernikowe ciacho owsiane

Czekoladowo-piernikowe ciacho owsiane. Budyń owsiano-ryżowy w świątecznym wydaniu.

Czekoladowo-piernikowe ciacho owsiane



Czekoladowo-piernikowe ciacho owsiane

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/4szkl. płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1/4 szkl. płatków owsianych bg
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • przyprawa do piernika, cynamon
  • 1 łyżka miodu
  • Dodatki:
  • czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej do polania
  • posypka świąteczna

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj, gotuj przez 3 min. Jak płatki będą miękkie dodaj czekoladę, miód, przyprawy, zblenduj na gładko.
  • Przełóż do miseczki. Po 2 min. przykryj miskę talerzykiem i następnie odwróć aby wyjąc masę .
  • Górę ciacha polej czekolada, posyp posypka.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *