Papryka faszerowana

szczegóły:
Porcje
6 szt
Czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
40 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
- 3 papryki
- 1 woreczek kaszy jaglanej
- 1 mała cukinia
- 1/2 małego bakłażana
- 2 łyżki ajvaru
- ulubione przyprawy
- koncentrat pomidorowy
- cebula,
- 2 ząbki czosnku
- olej
- sol, pieprz, cukier- do smaku
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- sos tahini
- natka pietruszki
- 2-3 łyżki wody
- Sałatka: mix sałat, pomidor, ogórek, awokado, sól, pieprz, oliwa z oliwek
Przygotowanie
- Kasze przelej wrzątkiem, dodaj szklankę wody. Gotuj,aż kasza wchłonie cała wodę.
- Papryki przekrój na 1/2, oczyść środek.
- Cukinie, bakłażana, cebule, czosnek pokrój drobno. Cebule z czosnkiem podsmaż na oleju, dodaj cukinie, bakłażana, wodę , koncentrat, ajvar oraz przyprawy. Gotuj pod przykryciem aż będę miękkie. Na koniec dodaj kasze, płatki drożdżowe. Gotuj 2-3 min.
- Nafaszeruj kasza papryki. Wstaw do piekarnika na 30 min ( 200’C).