Używam plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z witryny.
Pailleté Feuilletine-chrupiąca prażynka
Pailleté Feuilletine-chrupiąca prażynka. Jest to świetny dodatek do kremów do tortów, do chrupki, czy do posypania deserów. Może być też pyszną , słodką przekąska.
Pailleté Feuilletine-chrupiąca prażynka. Jest to świetny dodatek do kremów do tortów, do chrupki, czy do posypania deserów. Może być też pyszną , słodką przekąska.
Details
Servings
Prep time
Cooking time
Calories
Składniki:
1 białko jaja, u mnie 30 g
Masło – tyle samo, ile wyniosła waga białka
Cukier puder – tyle samo, ile wyniosła waga białka
Masło wymieszaj z białkiem ( wystarczy rózga), następnie dodaj suche składniki. Dokładnie wymieszaj. Jak pojawią się grudki to blenderem zblenduj na gładki krem.
Masę przełóż na papier do pieczenia i cienko rozsmaruj po całej długości papieru. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 160’C na 10-15 min. Chrupka ma być złocisto-brązowa. Uważaj aby jej nie przypalić bo będzie gorzka.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!