Pailleté Feuilletine

Pailleté Feuilletine-chrupiąca prażynka

Pailleté Feuilletine-chrupiąca prażynka. Jest to świetny dodatek do kremów do tortów, do chrupki, czy do posypania deserów. Może być też pyszną , słodką przekąska.

Pailleté Feuilletine-chrupiąca prażynka

Pailleté Feuilletine-chrupiąca prażynka. Jest to świetny dodatek do kremów do tortów, do chrupki, czy do posypania deserów. Może być też pyszną , słodką przekąska.



Pailleté Feuilletine-chrupiąca prażynka

Details

Servings
Prep time
Cooking time
Calories

Składniki:


  • 1 białko jaja, u mnie 30 g
  • Masło – tyle samo, ile wyniosła waga białka
  • Cukier puder – tyle samo, ile wyniosła waga białka
  • Mąka pszenna – tyle samo, ile wyniosła waga białka

Przygotowanie


  • Masło wymieszaj z białkiem ( wystarczy rózga), następnie dodaj suche składniki. Dokładnie wymieszaj. Jak pojawią się grudki to blenderem zblenduj na gładki krem. 
  • Masę przełóż na papier do pieczenia i cienko rozsmaruj po całej długości papieru. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 160’C na 10-15 min. Chrupka ma być złocisto-brązowa. Uważaj aby jej nie przypalić bo będzie gorzka.  
  • Zimną chrupkę połam na mniejsze kawałki. 
  • Trzymaj w szczelnie zamkniętym pojemniku.  
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *