Owoce morza z chorizo i ziemniakami w pysznym sosie z dodatkiem białego wina. Danie w stylu hiszpańskim, które się sprawdzi na mniejsze i większe okazje lub kolację we dwoje. Świetnie smakuje z dodatkiem białego schłodzonego wina.
Czosnek usmaż na oleju. Jak się zarumieni wyjmij na talerzyk. Dodaj pokrojone chorizo i smaż przez min. Dodaj ugotowane ziemniaki i smaż kolejną minutę. Dodaj pomidory, wino i smaż aż wino odparuje.
Dodaj owoce morza, krewetki, czosnek, przyprawy i natkę. Smaż jeszcze 2-3 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!