owoce morza z chorizo i ziemniakami

Owoce morza z chorizo i ziemniakami

Owoce morza z chorizo i ziemniakami w pysznym sosie z dodatkiem białego wina. Danie w stylu hiszpańskim, które się sprawdzi na mniejsze i większe okazje lub kolację we dwoje. Świetnie smakuje z dodatkiem białego schłodzonego wina.

Owoce morza z chorizo i ziemniakami



owoce morza z chorizo i ziemniakami

szczegóły:

Porcje

2 szt.

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

20min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 małe opakowanie krewetek
  • 1 małe opakowanie mix owoców morza
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie chorizo pikantnego
  • 2 pomidory lub kilka koktajlowych
  • natka lub kolendra
  • białe wino mały kieliszek
  • sól i pieprz
  • 5-6 średnich ziemniaków
  • olej do smażenia

Przygotowanie:


  • Ziemniaki obierz i ugotuj. 
  • Czosnek usmaż na oleju. Jak się zarumieni wyjmij na talerzyk. Dodaj pokrojone chorizo i smaż przez min. Dodaj ugotowane ziemniaki i smaż kolejną minutę. Dodaj pomidory, wino i smaż aż wino odparuje. 
  • Dodaj owoce morza, krewetki, czosnek, przyprawy i natkę. Smaż jeszcze 2-3 min. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz