omlet

Omlet z czarna soczewica i szparagami

Omlet z czarna soczewica i szparagami



omlet

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 3 żółtka ,
  • 1/2 szkl. mleka ryżowego
  • 3 łyżki maki ryżowej,
  • sol, pieprz,
  • proszek do pieczenia bg,
  • czosnek suszony,
  • cebulka suszona
  • Dodatkowo:
  • 3 łyżki czarnej soczewicy
  • 4 szparagi
  • Sałatka: seler naciowy, fenkuł, pomidor, ogórek, sol, pieprz, mix sałat, sok z cytryny i oliwa z oliwek.

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  • Szparagi smaż na patelni grillowej
  • Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcja.
  • Masło klarowane rozpuść na patelni, wylej masę jajeczna, posyp soczewica i ułóż grillowane szparagi. Smaż pod przykryciem z obu stron.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz