Młoda kapusta z młodymi ziemniakamiszczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania15 minCzas gotowaniaokoło 1,5 godz.Poziom trudnościłatweSkładniki:1 mała młoda kapusta1 duża marchew, pietruszkaKawałek selera, pora2 ząbki czosnkuJarzynka- domowaLisc laurowy, ziele ang,pieprz, sól,czosnek, lubczyk,papryka słodka1 łyżka koncentratuKawałek kiełbasy mocno wędzonej dobrej jakościŻeberkaCebulaDodatkowo:500g młodych ziemniakówPrzygotowanieŻeberka zalej woda, zagotuj. Zbierz pianę jak się pojawi. Do żeberek dodaj przyprawy, pokrojone warzywa i poszatkowana kapustę.Kiełbasę i cebule pokrój drobno i usmaż na patelni. Dodaj do kapusty.Gotuj do miękkości. Woda reguluj gęstość.Ziemniaki obierz, ugotuj w posolonej wodzie.# kapusta# marchew# młoda kapusta# młode ziemniaki Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Omlet z czarna soczewica i szparagami Następny Wpis Musli