młoda kapusta

Młoda kapusta

Na młodą kapustę czekam z utęsknieniem cały rok. Świetnie smakuje, jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jest doskonała w wersji wege jak i z mięsem.

Młoda kapusta z młodymi ziemniakami



młoda kapusta

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

około 1,5 godz.

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 mała młoda kapusta
  • 1 duża marchew, pietruszka
  • Kawałek selera, pora
  • 2 ząbki czosnku
  • Jarzynka- domowa
  • Lisc laurowy,
  • ziele ang,
  • pieprz, sól,
  • czosnek,
  • lubczyk,
  • papryka słodka
  • 1 łyżka koncentratu
  • Kawałek kiełbasy mocno wędzonej dobrej jakości
  • Żeberka
  • Cebula
  • Dodatkowo:
  • 500g młodych ziemniaków

Przygotowanie


  • Żeberka zalej woda, zagotuj. Zbierz pianę jak się pojawi. 
  • Do żeberek dodaj przyprawy, pokrojone warzywa i poszatkowana kapustę.
  • Kiełbasę i cebule pokrój drobno i usmaż na patelni. Dodaj do kapusty.
  • Gotuj do miękkości. Woda reguluj gęstość.
  • Ziemniaki obierz, ugotuj w posolonej wodzie.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *