Omlet z cukinia i szpinakiem

Omlet z cukinia i szpinakiem

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanie z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Omlet w wersji wytrawnej z cukinią i szpinakiem.

Omlet z cukinia i szpinakiem



Omlet z cukinia i szpinakiem

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 3 żółtka ,
  • 1/2 małej cukinii
  • garść szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl. mleka ryżowego
  • 3 łyżki maki ryżowej,
  • sol, pieprz,
  • proszek do pieczenia bg,
  • czosnek suszony,
  • cebulka suszona
  • masło klarowane do smażenia
  • Dodatkowo:
  • ogórek
  • pomidorki

Przygotowanie


  • Cebulę pokrój w piórka, czosnek w plasterki.
  • Cukinię zetrzyj na tarce.
  • Żółtka, mleko i mąkę wymieszaj w miseczce. 
  • Masło klarowane rozpuść na patelni, dodaj cebule i czosnek, po minucie dodaj cukinię. Smaż 3-4 min aż zmięknie i woda odparuje, następnie dodaj szpinak i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj, po minucie dodaj masę jajeczną. Smaż pod przykryciem z obu stron. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *