Budyń jaglany jagodowo-malinowy

Budyń jaglany jagodowo-malinowy

Budyń jaglany jagodowo-malinowy. Idealny na śniadanie lub jako deser do kawy. Można go wykorzystać do wypełnienia babeczek, czy na sernik jaglany.

Budyń jaglany jagodowo-malinowy



Budyń jaglany jagodowo-malinowy

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 100g kaszy jaglanej
  • 1 szkl. mleka roślinnego lub wody
  • 1/2 szkl. namoczonych nerkowców
  • sok z 1/2 cytryny
  • maliny i jagody
  • 2 łyżki dowolnego slodzidła
  • Dodatki:
  • jagły
  • groszki czekoladowe
  • miód

Przygotowanie


  • Kasze przepłucz gorącą woda. Zalej mlekiem lub woda i gotuj aż cały płyn wchłonie kasza.
  • Do nerkowców dodaj 2 łyżki ugotowanej kaszy i zblenduj na gładko. Przełóż masę do kaszy, dodaj pozostałe składniki i zblenduj na gładki budyń .
  • Przełóż do szklanek, udekoruj ulubionymi dodatkami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz