Budyń jaglany jagodowo-malinowyszczegóły:Porcje4 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania15 minPoziom trudnościłatweSkładniki:100g kaszy jaglanej1 szkl. mleka roślinnego lub wody1/2 szkl. namoczonych nerkowcówsok z 1/2 cytrynymaliny i jagody2 łyżki dowolnego slodzidłaDodatki:jagły groszki czekoladowemiódPrzygotowanieKasze przepłucz gorącą woda. Zalej mlekiem lub woda i gotuj aż cały płyn wchłonie kasza.Do nerkowców dodaj 2 łyżki ugotowanej kaszy i zblenduj na gładko. Przełóż masę do kaszy, dodaj pozostałe składniki i zblenduj na gładki budyń .Przełóż do szklanek, udekoruj ulubionymi dodatkami.# bez glutenu# budyń jaglany# jagody# kasza jaglana# maliny# mleko roślinne# nerkowce# owsianka# płatki owsiane Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Omlet z cukinia i szpinakiem Następny Wpis Waniliowa owsianka z grillowanymi owocami