Pierogi z malinami i biała czekolada

Pierogi z malinami i białą czekolada

Lubisz pierogi na słodko? Jeżeli tak, to ta wersja przypadnie Ci do gustu. Miękkie ciasto a w środku maliny i gorąca czekolada. Czy może być coś lepszego na obiad?

Pierogi z malinami i białą czekolada



Pierogi z malinami i białą czekolada

szczegóły:

Porcje

20 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej typ 450
  • 1 łyżka oleju
  • Szczypta
  • 280 ml bardzo cieplej wody
  • Dodatki:
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • Maliny

Przygotowanie :


Podejrzyj w nowej zakładce

* Do maki dodawaj stopniowo wodę. Dokładnie wymieszaj, wyrabiaj aż ciasto będzie sprężyste i nie będzie się kleić.

* Rozwałkuj na taka grubość jak lubisz, wytnij kółka. Na środku ułóż maliny i pocięta czekolada ( ilość uzależniona od wielkości kółka). Dokładnie sklej.
* Gotuj w posolonej wodzie.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz