Pierogi z malinami i biała czekolada

Pierogi z malinami i białą czekolada

Pierogi z malinami i białą czekolada, to pyszny pomysł na obiad lub deser. Słodka czekolada i świeże maliny to duet doskonały. Smak zachwyci małych i dużych.

Pierogi z malinami i białą czekolada

Lubisz pierogi na słodko? Jeżeli tak, to ta wersja przypadnie Ci do gustu. Miękkie ciasto a w środku maliny i gorąca czekolada. Czy może być coś lepszego na obiad?


Pierogi z malinami i białą czekolada

szczegóły:

Porcje

20 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej typ 450
  • 1 łyżka oleju
  • Szczypta
  • 280 ml bardzo cieplej wody
  • Dodatki:
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • Maliny

Przygotowanie :


Podejrzyj w nowej zakładce

* Do maki dodawaj stopniowo wodę. Dokładnie wymieszaj, wyrabiaj aż ciasto będzie sprężyste i nie będzie się kleić.

* Rozwałkuj na taka grubość jak lubisz, wytnij kółka. Na środku ułóż maliny i pocięta czekolada ( ilość uzależniona od wielkości kółka). Dokładnie sklej.
* Gotuj w posolonej wodzie.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *