Naleśniki z kremem jaglanymNa śniadanie zdrowe naleśniki bg z kremem jaglanym, z dodatkiem kremu orzechowego i owoców. Ekspresowo i pysznie.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania3 minCzas gotowania6 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Naleśniki:100 g mąki owsianej bg50 g mąki ziemniaczanej50 g mąki ryżowej1 1/2 łyżki babki jajowatej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaWanilia1 łyżka oleju350-400 ml mleka roślinnego ( dałam ryżowe)Krem jaglano-orzechowy:1/4 szkl kaszy jaglanej1 banan1 szkl. Mleka migdałowego2 łyżki kremu mleczno-orzechowego Dodatki :Krem czekoladowymalinyczerwone pomarańczePrzygotowanieWszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni.Kasze przelej gorąca woda, dodaj mleko i gotuj aż kasza będzie miękka.Dodaj banana i zblenduj na gładko. Dodaj krem i dokładnie wymieszaj.Naleśniki posmaruj kremem , polej sosem czekoladowym i dodaj owoce# czerwone pomarańcze# kasza jaglana# maliny# mleko roślinne# mleko ryżowe# naleśniki Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Wieniec drożdżowy z dżemem truskawkowym Następny Wpis Zupa z soczewica i szpinakiem