Zupa z soczewica i szpinakiem

Zupa z soczewica i szpinakiem

Gęsta, rozgrzewająca i pełna smaków zupa z soczewica i szpinakiem. To świetna propozycja na chłodne dni.


Zupa z soczewica i szpinakiem



Zupa z soczewica i szpinakiem

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • około 2l bulionu warzywny/ mięsny
  • 150g czerwonej soczewicy
  • 1/4 szklanki ryzu
  • 2 liście laurowe i ziele ang.
  • warzywa :
  • marchew,
  • pietruszka,
  • seler,
  • por/cebula
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sol,
  • pieprz,
  • kurkuma,
  • papryka słodka
  • czosnek,
  • harissa,
  • garść szpinaku

Przygotowanie


  • Do bulionu dodaj wszystkie składniki z wyjątkiem szpinaku.
  • Jak ryz będzie miękki dodaj szpinak i gotuj jeszcze przez 2 min.
  • Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz