Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane, które przygotujesz z dwóch składników. Są bez glutenu, nabiału i jajek. Delikatnie pachną orzechami, są miękkie i elastyczne. Pasują do słodkich i wytrawnych dodatków.

Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane, które przygotujesz z dwóch składników. Są bez glutenu, nabiału i jajek. Delikatnie pachną orzechami, są miękkie i elastyczne. Pasują do słodkich i wytrawnych dodatków.



Naleśniki gryczane

szczegóły:

Porcje

7

Czas przygotowania

5 min + cała noc w lodówce

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 200g kaszy gryczanej jasnej
  • 200-250 ml wody
  • Opcjonalnie: sól lub aromat
  • woda do namoczenia około 300 ml

Przygotowanie


  • Kaszę zalej wodą i odstaw na noc do lodówki. 
  • Rano wylej wodę, przepłucz kaszę. Dolej świeżą wodę i wszystko zblenduj.
  • Smaż na suchej patelni, na średnim ogniu. Muszą być dobrze wysuszone na patelni inaczej będą się kleić. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz