Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane, które przygotujesz z dwóch składników. Są bez glutenu, nabiału i jajek. Delikatnie pachną orzechami, są miękkie i elastyczne. Pasują do słodkich i wytrawnych dodatków.

Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane, które przygotujesz z dwóch składników. Są bez glutenu, nabiału i jajek. Delikatnie pachną orzechami, są miękkie i elastyczne. Pasują do słodkich i wytrawnych dodatków.



Naleśniki gryczane

szczegóły:

Porcje

7

Czas przygotowania

5 min + cała noc w lodówce

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 200g kaszy gryczanej jasnej
  • 200-250 ml wody
  • Opcjonalnie: sól lub aromat
  • woda do namoczenia około 300 ml

Przygotowanie


  • Kaszę zalej wodą i odstaw na noc do lodówki. 
  • Rano wylej wodę, przepłucz kaszę. Dolej świeżą wodę i wszystko zblenduj.
  • Smaż na suchej patelni, na średnim ogniu. Muszą być dobrze wysuszone na patelni inaczej będą się kleić. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *