Karmelizowana cebulaszczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania3 minCzas gotowania15 minPoziom trudnościłatweSkładniki:2 czerwone i 2 białe cebule2 łyżki oleju ryżowego1 łyżka cukru2 lyzki octu balsamicznego śliwkowy1 łyżka octu jabłkowego1/4 szklanki wodysól i pieprz do smakuPrzygotowanieCebulę obierz i pokrój w cienkie piórka.Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz. Dodaj pokrojoną cebulę, wymieszaj, dodaj wodę, smaż pod przykryciem przez kilka minut, aż cebula zmięknie.Dodajemy cukier i smaż aż całkowicie się rozpuści.Na koniec smażenia dodaj ocet balsamiczny i jabłkowy. Wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut.Dopraw do smaku solą i pieprzem.# cebula czerwona# karmelizowana cebula Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Gofry z bananem Następny Wpis Ciasto francuskie z karmelizowana cebula, pieczonym burakiem i serem kozim