Karmelizowana cebula

Karmelizowana cebula

Karmelizowana cebula🧅🧅 Obłędnie pyszna i aromatyczna. Jest świetnym dodatkiem do mięs, serów , pieczywa, dań typu fast food.


Karmelizowana cebula



Karmelizowana cebula

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 czerwone i 2 białe cebule
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 lyzki octu balsamicznego śliwkowy
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1/4 szklanki wody
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie


  • Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka.
  • Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz. Dodaj pokrojoną cebulę, wymieszaj, dodaj wodę, smaż pod przykryciem przez kilka minut, aż cebula zmięknie.
  • Dodajemy cukier i smaż aż całkowicie się rozpuści.
  • Na koniec smażenia dodaj ocet balsamiczny i jabłkowy. Wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *