Gofry z bananem. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Podane z dodatkiem smażonych owoców i jogurtu.
szczegóły:
Porcje
około 10 szt
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
15 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
100g maki owsianej bg
60g ryżowej
50g ziemniaczanej
4 łyżki budyniu waniliowego
Wanilia
1 łyżeczka pdp bg
1 łyżka oleju
1 łyżka octu jabłkowego
Około 1 1/4 szkl mleka ryżowego
1 łyżeczka łusek babki płesznik
Banan
Dodatki:
jogurt naturalny
mrożone: jeżyny, maliny, borówki
Banan
Przygotowanie
* Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Masa ma być gęsta. Odstaw na kilka minut. * Gofry piecz w gofrownicy. * Owoce usmaż, wymieszaj z jogurtem i polej gofry. * Banana przetnij na pół i usmaż na patelni.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!