Gofry z bananem

Gofry z bananem. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Podane z dodatkiem smażonych owoców i jogurtu.

Gofry z bananem

Gofry z bananem. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Podane z dodatkiem smażonych owoców i jogurtu.



Gofry z bananem

szczegóły:

Porcje

około 10 szt

Czas przygotowania

5 minut

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 100g maki owsianej bg
  • 60g ryżowej
  • 50g ziemniaczanej
  • 4 łyżki budyniu waniliowego
  • Wanilia
  • 1 łyżeczka pdp bg
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • Około 1 1/4 szkl mleka ryżowego
  • 1 łyżeczka łusek babki płesznik
  • Banan
  • Dodatki:
  • jogurt naturalny
  • mrożone: jeżyny, maliny, borówki
  • Banan

Przygotowanie


* Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Masa ma być gęsta. Odstaw na kilka minut.
* Gofry piecz w gofrownicy.
* Owoce usmaż, wymieszaj z jogurtem i polej gofry.
* Banana przetnij na pół i usmaż na patelni.

Smacznego..

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *