Komosa ryżowa z warzywami

Komosa ryżowa z warzywami

Komosa ryżowa z warzywami. Farsz, który użyłam do batatow. Świetny dodatek do mięs, ryby, różnych kotlecików lub można zjeść sama z kawałkami batata, awokado i ulubionym sosem.


Komosa ryżowa z warzywami



Komosa ryżowa z warzywami

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 szkl. komosy. Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja.
  • 1 puszka fasoli czarnej
  • 2 gałązki selera naciowego
  • Kawałek papryki czerwonej
  • 2 łyżki ugotowanej ciecierzycy
  • Cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • Przyprawy: sól, pieprz, kumin, harissa, czosnek kurkuma, papryka słodka
  • 2 łyżki passaty pomidorowej

Przygotowanie


  • Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja.
  • Warzywa pokrój drobno. Cebule i czosnek smaż przez 1 min., następnie dodaj pozostałe składniki.
  • Smaż przez 5 min. Dodaj komosę i wymieszaj. Posyp natka pietruszki.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz