Jajecznica z boczkiem i kurkami

Jajecznica z boczkiem i kurkami

Jajecznica z boczkiem i kurkami. Najlepsze śniadanie w sezonie. Kremowa, pyszna jajecznica pełna soczystych kurek i chrupiącego boczku. Posypana świeżym szczypiorkiem, który podkręca jej smak. To doskonałe śniadanie, które zachwyci każdego. Po zjedzeniu takiego śniadanie długo nie poczujesz głodu

Jajecznica z boczkiem i kurkami

Jajecznica z boczkiem i kurkami. Najlepsze śniadanie w sezonie. Kremowa, pyszna jajecznica pełna soczystych kurek i chrupiącego boczku. Posypana świeżym szczypiorkiem, który podkręca jej smak. To doskonałe śniadanie, które zachwyci każdego. Po zjedzeniu takiego śniadanie długo nie poczujesz głodu.



Jajecznica z boczkiem i kurkami

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 jajka
  • 3 plasterki boczku wędzonego
  • 1/2 małej cebulki
  • garść ugotowanych kurek
  • szczypiorek
  • masło klarowane do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie


  • Cebulę pokrój drobno i usmaż do miękkości na maśle klarowanym ( w czasie smażenia można dodać wody aby szybciej zmiękła). Do miękkiej cebuli dodaj pokrojony w paseczki boczek. Smaż aż się zarumieni, następnie dodaj kurki. Smaż przez 1 min. 
  • Jajka wbij do miseczki, dodaj sól i pieprz i dokładnie wymieszaj. Przelej na patelnie, dokładnie wymieszaj. Smaż aż całość się zetnie. 
  • Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *