Budyń jaglany z karmelizowana gruszka i figami

Budyń jaglany z karmelizowaną gruszką i figami

Budyń jaglany z karmelizowaną gruszką i figami, pyszne i zdrowe śniadanie. Niepozorna jaglanka podana z owocami zamienia się w rewelacyjny deser, którym smacznie zaczniesz dzień.

Budyń jaglany z karmelizowaną gruszką i figami

Budyń jaglany z karmelizowaną gruszką i figami, pyszne i zdrowe śniadanie. Niepozorna jaglanka podana z owocami zamienia się w rewelacyjny deser, którym smacznie zaczniesz dzień.



Budyń jaglany z karmelizowana gruszka i figami

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/4 szkl. kaszy jaglanej
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego
  • wanilia
  • Dodatki:
  • 1/2 gruszki
  • 1 figa
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie


  • Kaszę przelej gorącą wodą. Dodaj mleko i gotuj, aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn.  Gorącą kaszę zblenduj. Przełóż do miseczki i dodaj owoce. 
  • Figi przekrój na pół, gruszki w plastry, przełóż na patelnię z dodatkiem masła klarowanego. Smaż przez 1 min, dodaj miód, wszystko wymieszaj aby owoce były nim pokryte. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz