Fasolka z tofu

Fasolka z tofu

Fasolka z tofu wędzonym . Idealna alternatywa dla tradycyjnej fasolki po bretońsku. Doskonałe danie jednogarnkowe, które robi się w 20min.

Fasolka z tofu



Fasolka z tofu

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

25 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu
  • 1 kostka tofu wędzonego
  • 500ml passaty
  • 1 puszka białej fasoli bez wody
  • majeranek, sól, pieprz, czosnek suszony, papryka słodka i wędzona , liść laurowy, ziele ang.
  • natka pietruszki

Przygotowanie


  • Pokrojona cebule i czosnek, liść laurowy i ziele usmaż na oleju, następnie dodaj pokrojone tofu i koncentrat. Smaż przez 2 min.
  • Dodaj pozostałe składniki. Gotuj przez 20 min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *