Budyń jaglanyszczegóły:Porcje4 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania15 minPoziom trudnościłatweSkładniki:100g kaszy jaglanej1 szkl. mleka roślinnego lub wody +2-3 łyżki1 łyżka kakao1 łyżka płatków owsianych bgDodatki:banan, brzoskwinie i borówki1 łyżka masła orzechowegoorzechyPrzygotowanieKasze przepłucz gorącą woda. Zalej mlekiem lub woda dodaj płatki owsiane i gotuj aż kasza wchłonie cały płyn.Dodaj 1łyżkę kakao+ 2 łyżki mleka, zblenduj na gładkoPrzełóż do miseczki, udekoruj ulubionymi owocami.# bez glutenu# borówki# brzoskwinie# budyń jaglany# kasza jaglana# mleko roślinne Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Nocna owsianka z musem dyniowym Następny Wpis Fasolka z tofu