Budyń jaglany 

Budyń jaglany

Budyń jaglany z dodatkiem kakao, owocami i masłem orzechowym.

Budyń jaglany



Budyń jaglany 

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 100g kaszy jaglanej
  • 1 szkl. mleka roślinnego lub wody +2-3 łyżki
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka płatków owsianych bg
  • Dodatki:
  • banan, brzoskwinie i borówki
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • orzechy

Przygotowanie


  • Kasze przepłucz gorącą woda. Zalej mlekiem lub woda dodaj płatki owsiane i gotuj aż kasza wchłonie cały płyn.
  • Dodaj 1łyżkę kakao+ 2 łyżki mleka, zblenduj na gładko
  • Przełóż do miseczki, udekoruj ulubionymi owocami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *