Dyniowy deserek w stylu tiramisuszczegóły:Porcje4 sztCzas przygotowania15 minCzas gotowania minPoziom trudnościłatweSkładniki:Krem :1 łyżka puree z dyni1 łyżka masła orzechowego10 daktyliSerek koziwaniliaCiasteczka dyniowe (domowe) lub biszkopty do tiramisuKawa espresso +1 łyżka whisky (lub likier amaretto, kawowy) PrzygotowanieSkorzystaj z przepisu na krem lub namocz daktyle, następnie zblenduj je z dodatkiem purée i masła orzechowego.Serek kozi wymieszany z wanilia.Ułóż warstwy: ciastka, nasączenie, krem, serek, ciastka, nasączenie, krem, aż do wyczerpania produktów. Wstaw do lodówki na godzinę.Przed podaniem dodaj piankę z ubitego mleka sojowego posypana kakao.# bez glutenu# ciasteczka# daktyle# dynia# masło orzechowe# tiramisu Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Owsianki z kurkumą Następny Wpis Owsianka z powidłami śliwkowymi z czekoladą