Dyniowa nocna owsianka

Dyniowa nocna owsianka

Dyniowa nocna owsianka z prażonymi jabłkami i cynamonem. Pyszne śniadanie z sezonowymi dodatkami.

Dyniowa nocna owsianka



Dyniowa nocna owsianka

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania
Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 szkl. płatków owsianych bez glutenu
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka nasion chia
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki puree z pieczonej dyni
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka dowolnego slodzidła
  • Dodatki:
  • Jabłko
  • szczypta kurkumy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka dowolnego slodzidła
  • 1 łyżeczka masła roślinnego lub klarowanego

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki owsianki wymieszaj, przełóż do pojemnika i wstaw na noc do lodówki. 
  • Jabłko obierz, pokrój w kostkę. W rondelku rozpuść masło, dodaj jabłka. Smaż przez 5 min. aż zmiękną. Dodaj pozostałe składniki. Po minucie odstaw do przestygnięcia.
  • 1 łyżkę płatków migdałowych upraż na suchej patelni.
  • Rano dodaj uprażone jabłka, posyp prażonymi migdałami i orzechami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *