Budyń waniliowy z prażonymi jabłkami

Budyń waniliowy z jabłkami prażonymi

Budyń waniliowy z jabłkami prażonymi. To prosty i ekspresowy deser, który przygotujesz w 10 min. Budyń kochają mali i dorośli, więc to świetna propozycja dla każdego.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
25/09/2021

Budyń waniliowy z jabłkami prażonymi



Budyń waniliowy z prażonymi jabłkami

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Budyń waniliowy bg
  • szczypta kurkumy
  • 300 ml mleko roślinne
  • Dodatki:
  • 1 jabłko
  • masło klarowane
  • cynamon
  • płatki migdałów
  • miód

Przygotowanie


  • Budyń przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
  • Jabłko pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka z dodatkiem masła klarowanego. Smaż przez 2-3 min, dodaj cynamon.
  • Budyń i jabłka przełóż do szklanek. Posyp prażonymi migdałami i polej miodem (u mnie mniszkowy)
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Śledź mnie na IG