Deser a'la tiramisu z gruszka

Deser a’la tiramisu z gruszką

Deser a'la tiramisu z gruszką. Jesienna wersja popularnego deseru. Soczyste gruszki, delikatnie słodki krem i pyszne aromatyczne biszkopty. Ten deser sprawdzi się na każdą okazję i zachwyci swym smakiem.

Deser a’la tiramisu z gruszką



Deser a'la tiramisu z gruszka

szczegóły:

Porcje

2 szt.

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

2 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • espresso
  • 1 łyżka wódki/whisky/ amaretto
  • 330g skyru naturalnego ( gęsty)
  • 1 1/2 łyżki sosu solony karmel + do dekoracji
  • 1 duża gruszka
  • cynamon
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • Starte surowe kakao
  • Biszkopty języczki

Przygotowanie


  • Skyr wymieszaj z sosem.
  • Do kawy dodaj wódkę i olejek.
  • Gruszkę obierz, pokrój w drobną kostkę. Przełóż na patelnię, dodaj cukier i cynamon i smaż przez minutę. 
  • Biszkopty zamoczyłam w kawie. 
  • Warstwy: biszkopty, krem, gruszki, biszkopty, krem, kakao i sos.  
  • Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *