1/4 szkl. dowolnego tłuszczu ( u mnie masło klarowane)
4-5 łyżek cukru trzcinowego
1 łyżka łusek babki jajowatej
1 łyżka mąki ziemniaczanej + do podsypywania podczas wałkowania
3 jabłka
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 min. Przed wałkowaniem posyp m. ziemniaczana i jeszcze raz wymieszaj. Ciasto ma być plastyczne. Jak będzie za kruche dodaj tłuszcz.
Rozwałkuj cześć ciasta, podczas wałkowania podsypuj mąka aby ciasto nie lepiło się do walka.
Wytnij kolka, połóż na nie plasterki jabłka i złóż na pół.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200’C na 30 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!