Ziemniaki z chorizoszczegóły:Porcje4 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Ziemniaki ( po obiedzie)200g pieczarekchorizo 1kawałek200 pieczarekCzerwona cebulaPrzyprawy: sól, pieprz, oregano, czosnek, suszone pomidory, suszona cebulka, szczypta cukru.płatki drożdżoweSurówka:1/3 czerwonej kapusty drobno pociętej1 łyżka musztardy2-3 łyżki oliwy z oliwek1/2 czerwonej cebuli1 duże jabłko i 1 marchewka – starte na tarceSól i pieprzPrzygotowaniePieczarki pokrój , usmaż z plasterkiem cebuli czerwonej, 1 łyżeczka sosu sojowego, przyprawami: sól, pieprz, oregano, czosnek, suszone pomidory, suszona cebulka, szczypta cukru. Pod koniec smażenia jak pieczarki się zarumienią posyp płatkami drożdżowym.Chorizo pokrój w plastry, wrzuć na patelnię i smaż przez min., następnie dodaj ziemniaki. Dokładnie przemieszaj aby pokryły się tłuszczem z chorizo. # chorizo# jesień# kapusta czerwona# pieczarki# surówka# ziemniaki Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Croissant Następny Wpis Ciasteczka całuski bg