ziemniaki z chorizo

Ziemniaki z chorizo

Ziemniaki z chorizo z surówką z czerwonej kapusty i smażonymi pieczarkami. To pyszny pomysł na wykorzystanie resztek z lodówki.

Ziemniaki z chorizo



ziemniaki z chorizo

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ziemniaki ( po obiedzie)
  • 200g pieczarek
  • chorizo 1kawałek
  • 200 pieczarek
  • Czerwona cebula
  • Przyprawy: sól, pieprz, oregano, czosnek, suszone pomidory, suszona cebulka, szczypta cukru.
  • płatki drożdżowe
  • Surówka:
  • 1/3 czerwonej kapusty drobno pociętej
  • 1 łyżka musztardy
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 duże jabłko i 1 marchewka – starte na tarce
  • Sól i pieprz

Przygotowanie


  • Pieczarki pokrój , usmaż z plasterkiem cebuli czerwonej, 1 łyżeczka sosu sojowego, przyprawami: sól, pieprz, oregano, czosnek, suszone pomidory, suszona cebulka, szczypta cukru. Pod koniec smażenia jak pieczarki się zarumienią posyp płatkami drożdżowym.
  • Chorizo pokrój w plastry, wrzuć na patelnię i smaż przez min., następnie dodaj ziemniaki. Dokładnie przemieszaj aby pokryły się tłuszczem z chorizo. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz