Bułeczki bao z grillowanym kalafiorem w sosie sticky teriyaki
W poprzednim wpisie poznaliście przepis na chińskie bułeczki bao. Dzisiaj możecie zobaczyć jedną z wielu wersji podania. Do środka włożyła warzywa oraz kalafiora, którego wcześniej ugrillowałam. Kalafior był zamarynowany w sosie teryjaki, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczny i delikatnie słodki.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!