Budyń jaglany z prażonym jabłkiem i czekolada

Budyń jaglany z prażonym jabłkiem i czekoladą

Budyń jaglany z prażonym jabłkiem i czekolada. śniadanie i deser w jednym. Pyszny kremowy i mocno czekoladowy budyń z dodatkiem prażonych owoców.

Budyń jaglany z prażonym jabłkiem i czekoladą



Budyń jaglany z prażonym jabłkiem i czekolada

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 100g kaszy jaglanej
  • 1 szkl. szkl. mleka roślinnego
  • Dodatki:
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
  • 1/2 banana
  • 1 duże jabłko

Przygotowanie


  • Jabłko- pokrój w kostkę i usmaż na maśle z dodatkiem cynamonu.
  • Kasze przelej gorąca woda. Przełóż do garnka, dodaj mleko i gotuj aż kasza wchłonie cały płyn.
  • Do kaszy dodaj banana, czekoladę i zblenduj na gładko. Przełóż do szklanki, dodaj jabłka.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz