Budyń jaglany z prażonym jabłkiem i czekoladąszczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania5 minCzas gotowania20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:100g kaszy jaglanej1 szkl. szkl. mleka roślinnegoDodatki:2 kostki gorzkiej czekolady1/2 banana1 duże jabłkoPrzygotowanieJabłko- pokrój w kostkę i usmaż na maśle z dodatkiem cynamonu.Kasze przelej gorąca woda. Przełóż do garnka, dodaj mleko i gotuj aż kasza wchłonie cały płyn.Do kaszy dodaj banana, czekoladę i zblenduj na gładko. Przełóż do szklanki, dodaj jabłka.# banan# boże narodzenie# budyń jaglany# czekolada# kasza jaglana# mleko roślinne# mleko ryżowe Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Tatar ze śledzia Następny Wpis Waniliowy budyń owsiany z musem z truskawek i żurawina