Tatar ze śledziaTatar ze śledzia z dodatkiem marynowanych grzybów to świetna przekąska na każdą okazje. Najlepiej się sprawdza w okresie bożonarodzeniowym.szczegóły:Porcje4 sztCzas przygotowania20 minCzas gotowania minPoziom trudnościłatweSkładniki: 2 filety śledziowe (np. w oleju lub marynowane w occie lub wypłukanych solonych)2 łyżeczki posiekanej natkiświeżo zmielony czarny pieprz1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka soku z cytrynyszczypta brązowego cukru 1 szt ogórek konserwowy3 łyżki marynowanych grzybów + 1 łyżka cebulki marynowanej1 łyżka posiekanego szczypiorkuPrzygotowaniePlaty, grzybki, cebulkę, ogórka drobno posiekaj, dodaj pozostałe przyprawy.Dokładnie wymieszaj. Gotowe.Najlepiej smakuje schłodzony.# boże narodzenie# grzybki marynowane# śledzie# sylwester# wegetariańskie Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Owsianka z krukamella Następny Wpis Budyń jaglany z prażonym jabłkiem i czekoladą