tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia z dodatkiem marynowanych grzybów to świetna przekąska na każdą okazje. Najlepiej się sprawdza w okresie bożonarodzeniowym.

Tatar ze śledzia



tatar ze śledzia

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  •  2 filety śledziowe (np. w oleju lub marynowane w occie lub wypłukanych solonych)
  • 2 łyżeczki posiekanej natki
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta brązowego cukru
  • 1 szt ogórek konserwowy
  • 3 łyżki marynowanych grzybów + 1 łyżka cebulki marynowanej
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Przygotowanie


  • Platy, grzybki, cebulkę, ogórka drobno posiekaj, dodaj pozostałe przyprawy.
  • Dokładnie wymieszaj. Gotowe.
  • Najlepiej smakuje schłodzony.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz