* Zacznij od obrania pieczarek. Następnie zetrzyj je na tarce, to samo zrób z cebulą i czosnkiem.
* Jeżeli kapusta jest kwaśna, musisz ją wcześniej wymoczyć. Odciśnij nadmiar wody i pokrój drobno.
* Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieczarki cebulę , czosnek, przyprawy. Smaż aż pieczarki zmiękną i cała woda odparuje, następnie dodaj kapustę, koncentrat. Smaż dalej pod przykryciem. Mieszaj w czasie smażenia aby się kapusta nie przypaliła.
* Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj aż masa będzie miękka i elastyczna. W razie potrzeby dodaj wody.
!! Ciasto dobrze wyrobione nie potrzebuje dodatkowej mąki w czasie wałkowania.
* Ciasto rozwałkuj na grubość, która Ci odpowiada. Wytnij małe kółka. Do każdego kołka wkładaj po około 1/2 łyżeczki farszu, dokładnie sklej brzegi, następnie połącz dwa końce tworząc jakby pierścionek.
* W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć kilka pierogów. Jak wypłyną odczekaj jeszcze minutę. Są gotowe.