Zupa pieczarkowaZupa pieczarkowa. Klasyk w troszeczkę lżejszym, fit wydaniu. Prosta i pyszna, ekspresowa w przygotowaniu.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:1 1/2-2 l bulionu u mnie drobiowy2 marchewkipietruszka korzeń +natkakawałek selera i poragałązka lubczykusol, pieprz, czosnek suszony, liść laurowy, ziele ang.1 mały ziemniak1 mała cebula2 ząbki czosnkukoperek500g pieczarek1 łyżeczka zmielonych grzybów leśnychPrzygotowaniePieczarki pokrój w cienkie plasterki, wrzuć na patelnie, dodaj przyprawy :sól, pieprz, oregano, czosnek, suszone pomidory, suszona cebulka. Są gotowe jak się delikatnie zarumienią.Pokrojona cebule i czosnek podsmaż na oleju. Dodaj pokrojone warzywa i smaż przez chwilkę.Dodaj bulion i pozostałe składniki. Gotuj przez 20 min.# pieczarki# pieczarkowa# zupa Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Naleśniki z serem i figami Następny Wpis Kawowa owsianka