Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa. Klasyk w troszeczkę lżejszym, fit wydaniu. Prosta i pyszna, ekspresowa w przygotowaniu.

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa. Klasyk w troszeczkę lżejszym, fit wydaniu. Prosta i pyszna, ekspresowa w przygotowaniu.



Zupa pieczarkowa

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 1/2-2 l bulionu u mnie drobiowy
  • 2 marchewki
  • pietruszka korzeń +natka
  • kawałek selera i pora
  • gałązka lubczyku
  • sol, pieprz, czosnek suszony, liść laurowy, ziele ang.
  • 1 mały ziemniak
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek
  • 500g pieczarek
  • 1 łyżeczka zmielonych grzybów leśnych

Przygotowanie


  • Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, wrzuć na patelnie, dodaj przyprawy :sól, pieprz, oregano, czosnek, suszone pomidory, suszona cebulka. Są gotowe jak się delikatnie zarumienią.
  • Pokrojona cebule i czosnek podsmaż na oleju. Dodaj pokrojone warzywa i smaż przez chwilkę.
  • Dodaj bulion i pozostałe składniki. Gotuj przez 20 min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *