Zupa kurkowa z kasza jaglaną

Zupa kurkowa z kasza jaglaną

Zupa kurkowa z kasza jaglana. Niby klasyk ale troszeczkę w lżejszym wydaniu.

Zupa kurkowa z kasza jaglaną

Zupa kurkowa z kasza jaglana. Niby klasyk ale troszeczkę w lżejszym wydaniu.



Zupa kurkowa z kasza jaglaną

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 200g kurek
  • 1 1/2l bulionu warzywnego
  • 100g kaszy jaglanej ( woreczek)
  • warzywa z bulionu
  • 1 duży ziemniak
  • koperek
  • przyprawy: sól, pieprze, czosnek, suszona cebula, ziele ang., liść laurowy

Przygotowanie


  • Kurki oczyść i ugotuj w wodzie z solą. Gotuj około 15 min.
  • Kasze przelewasz wrzątkiem, ziemniaki kroisz w kosteczkę, dodajesz do bulionu razem z przyprawami.
  • Warzywa z bulionu oraz kurki kroisz w drobne kawałki. Dodajesz do zupy pod koniec gotowania.
  • Sprawdzasz smak, doprawiamy w razie potrzeby.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *