Zupa kurkowa z kasza jaglanąZupa kurkowa z kasza jaglana. Niby klasyk ale troszeczkę w lżejszym wydaniu.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:200g kurek1 1/2l bulionu warzywnego100g kaszy jaglanej ( woreczek)warzywa z bulionu1 duży ziemniakkoperekprzyprawy: sól, pieprze, czosnek, suszona cebula, ziele ang., liść laurowyPrzygotowanieKurki oczyść i ugotuj w wodzie z solą. Gotuj około 15 min.Kasze przelewasz wrzątkiem, ziemniaki kroisz w kosteczkę, dodajesz do bulionu razem z przyprawami.Warzywa z bulionu oraz kurki kroisz w drobne kawałki. Dodajesz do zupy pod koniec gotowania.Sprawdzasz smak, doprawiamy w razie potrzeby.# jesień# kasza jaglana# kurki# zupa Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Placki z cukinii z ziemniakami Następny Wpis Nocna owsianka orzechowo-chałwowa