Ziemniaki Hasellback

Ziemniaki Hasselback

Ziemniaki Hasellback. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. To wersja podstawowa, która będzie świetnym dodatkiem do dań. Można je zrobić zapiekane z serem, polać ulubionym sosem i posypać różnymi dodatkami. Opcji jest wiele. Polecam.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
23/04/2021

Ziemniaki Hasselback



Ziemniaki Hasellback

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

60min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 6 ziemniaków (młode)
  • olej ( u mnie z ziołami)
  • Rozmaryn 
  • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do ziemniaków

Przygotowanie


  • Włącz piekarnik, ustaw na 220’C.
  • Ziemniaki dokładnie wyszoruj, ponacinaj na cienkie plasterki( połóż ziemniaka pomiędzy pałeczki do sushi, dzięki temu go nie rozkroisz-blokują nóż ).
  • Polej olejem, posyp przyprawami.
  • Wstaw do piekarnika na 1 godz. W połowie pieczenia ziemniaki polej delikatnie olejem, posyp solą i przyprawami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Śledź mnie na IG