Zapiekane awokado z jajkiem
Zapiekane awokado z jajkiem, to pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które przygotujesz w kilka minut.
szczegóły:
Porcje
1
Czas przygotowania
30
Czas gotowania
15 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Awokado przekrój na pól i wyjmij pestkę. Powiększ otwór po pestce i wbij jajko, posyp sola i pierzem.
- Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C na około 10 min( wyjmij jak będą ścięte).
- Boczek usmaż, następnie drobno pokrój. Posyp nim awokado po upieczeniu.
Podaj z ulubionym pieczywem, sałatką lub pomidorami.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!