Zapiekane awokado z jajkiem

Zapiekane awokado z jajkiem

Zapiekane awokado z jajkiem, to pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które przygotujesz w kilka minut.

Zapiekane awokado z jajkiem

Zapiekane awokado z jajkiem, to pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które przygotujesz w kilka minut.



Zapiekane awokado z jajkiem

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

30

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • awokado
  • 2 jajka
  • pieprz i sól
  • 3 plastry boczku

Przygotowanie


  • Awokado przekrój na pól i wyjmij pestkę. Powiększ otwór po pestce i wbij jajko, posyp sola i pierzem.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C na około 10 min( wyjmij jak będą ścięte).
  • Boczek usmaż, następnie drobno pokrój. Posyp nim awokado po upieczeniu.

Podaj z ulubionym pieczywem, sałatką lub pomidorami.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *