Tiramisu

Popołudniowa kawka smakuje lepiej z pysznym deserkiem tiramisu. Moja wersja jest zrobiona z resztek ciasta, mascarpone z białą czekoladą a wszystko nasączone jest pyszną kawa z whisky.

Tiramisu

Popołudniowa kawka smakuje lepiej z pysznym deserkiem tiramisu. Moja wersja jest zrobiona z resztek ciasta, mascarpone z białą czekoladą a wszystko nasączone jest pyszną kawa z whisky.



tiramisu

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

15 min + 2 godziny w lodówce

Czas gotowania

2 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • espresso
  • 1 łyżka whisky
  • Olejek migdałowy / amaretto
  • Mascarpone małe opakowanie
  • Czekolada biała
  • Starte surowe kakao
  • Dowolne ciasto/ biszkopty

Przygotowanie


  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, następnie połącz z ukręconymi mascarpone.
  • Do kawy dodaj whisky i olejek.
  • Ciasto przełożyłam do szklanek, polałam kawa, dodałam krem i posypałam kakao, kolejna warstwa taka sama. Do dekoracji jajeczka.
  • Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *