dorsz z warzywami

Dorsz smażony z warzywami

Dorsz z warzywami w sosie pad thai to pomysł na pyszny i aromatyczny obiad w orientalnym stylu.

Dorsz smażony z warzywami w sosie pad thai



dorsz z warzywami

szczegóły:

Porcje

2 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • ziemniaki
  • 500 g dorsza
  • Po 1/2 papryki żółtej, czerwonej i zielonej,
  • cebula czerwona
  • , seler naciowy,
  • 2 pieczarki,
  • czosnek
  • sos sojowy
  • sos do pad thai
  • sezam
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz,
  • mąka pszenna

Przygotowanie:


  • Ziemniaki ugotuj.
  • Dorsza posyp solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na oleju.
  • Warzywa: papryka, cebula czerwona, seler naciowy,  pieczarki, czosnek – pokrój drobno i smaż pod przykryciem aż będą miękkie około (8 min, można dodać  wody), następnie dodaj ugotowane ziemniaki, sos sojowy i sos do pad thai. Smaż przez 1 min, posyp sezamem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz