tiramisu z truskawkami

Tiramisu z truskawkami

Tiramisu z truskawkami letnia wersja dobrze znanego i lubianego deseru tiramisu. Niezwykle owocowy deser truskawkowy z delikatną nutką kawy. Jest to idealny ciasto na lato.

Tiramisu z truskawkami



Tiramisu z truskawkami

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

30 min

Czas gotowania

2 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 małe op. śmietany 36%
  • 1 małe op. mascarpone
  • 1 kieliszek Baileysa
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1/4 szkl. gorącej wody
  • 1 1/2 opakowania biszkoptów języczków
  • Maliny w proszku do posypania
  • kawa do namaczania biszkoptów
  • kieliszek whisky

Przygotowanie


  • Żelatynę zalej małą ilością zimnej wody, tylko do jej pokrycia. Odstaw aby Napęczniała. Wymieszaj z gorącą wodą aby się rozpuściła.
  • Śmietankę ukręć z dodatkiem cukru pudru, następnie dodaj Baileysa i mascarpone.
  • Do żelatyny dodaj łyżkę śmietanki i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj do śmietanki, cały czas mieszając.
  • Biszkopty ułóż w naczyniu, polej kawa z whisky, na to warstwa śmietanki, truskawek i tak do wypełnienia naczyni. Posyp proszkiem z malin, na górę wyłóż truskawki. Wstaw na noc do lodówki.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz