Deser z truskawkamiTruskawki pod pierzynka z bitej śmietany z dodatkiem truskawkowego Baileysa, posypane pistacjami. Deser truskawkowy idealny na długie letnie wieczory.szczegóły:Porcje8 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowaniaPoziom trudnościłatweSkładniki:200ml śmietanki 30%250g mascarpone50 ml Baileysa truskawkowegotruskawkipistacje1 łyżka cukru pudruPrzygotowanieŚmietanę mascarpone, ukręć z cukrem pudrem.Dodaj likier i dokładnie wymieszaj.Przełóż część śmietany do pucharków, dodaj truskawki, na to kolejną warstwę śmietany i truskawek. Na wierzchu posyp pociętymi pistacjami. Dodaj truskawki do dekoracji.Wstaw do lodówki aby się schłodziły lub zjedz je od razu 🙂# baileys# likier truskawkowy# pistacje# śmietanka kremówka# truskawki Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Placuszki ze spiruliną Następny Wpis Tiramisu z truskawkami