szakszuka

Szakszuka

Szakszuka z pomidorami, cukinią, papryka i szpinakiem. Pomysł na pyszne śniadanie, które z łatwością przygotujesz swojej rodzinie lub znajomym. Jest smacznie, zdrowo i bardzo aromatyczne. Takie śniadanie doskonale uzupełni świeże, domowe pieczywo.

Szakszuka

Szakszuka z pomidorami, cukinią, papryka i szpinakiem. Pomysł na pyszne śniadanie, które z łatwością przygotujesz swojej rodzinie lub znajomym. Jest smacznie, zdrowo i bardzo aromatyczne. Takie śniadanie doskonale uzupełni świeże, domowe pieczywo.



szakszuka

szczegóły:

Porcje

1-2 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 jajka,
  • 1/2 małej cebuli lub pora
  • 1/2 małej cukinii
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów
  • 1 mała czerwona papryka
  • szczypta soli i pieprzu
  • masło klarowane do smażenia
  • natka pietruszki lub kolendra
  • garść świeżego szpinaku

Przygotowanie


  • Cebulę pokrój w piórka, paprykę i cukinię w paseczki.
  • Na patelni rozpuść masło, dodaj warzywa, smaż przez 2 minuty. Jak warzywa będą miękkie dodaj pomidory z puszki i garść szpinaku, zamieszaj, po minucie wbij jajka, posyp je solą i pieprzem.
  • Smaż pod przykryciem, na małym ogniu do czasu, aż białka będą ścięte. Pod koniec smażenia posyp natką lub kolendra. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *