Strucla z prażonym jabłkiem i cynamonem. Odpowiednio udekorowana może pięknie wyglądać na świątecznym stole. Na pewno będzie pysznym dodatkiem do kawki.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
01/12/2020
Strucla z prażonym jabłkiem i cynamonem
szczegóły:
Porcje
2 szt
Czas przygotowania
1.20 godz.
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
500g maki pszennej
1 op suchych drożdży
1 1/4 szkl. ciepłego mleka ( ryżowe)
olejek waniliowy
szczypta soli
60g masła
1/4 szkl cukru
2 żółtka
Dodatki:
5-6 jabłek- pokrojone w kostkę
cynamon
masło klarowane do smażenia
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki kurkumy
Przygotowanie
Pokrojone w kostkę jabłka upraż na maśle z dodatkiem cynamonu i kurkumy.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia. Wyjmij ciasto, rozwałkuj w kształt prostokąta. Posmaruj rozpuszczonym masłem, posyp cukrem, cynamonem, na to wyłóż jabłka.
Zwiń w roladę, przełóż do keksówki do wyrośnięcia na 10min. Wstaw rozgrzanego do piekarnika na 20 min (180’C).
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!